Wat is een borstvergrotingsoperatie?

Door kliniek_adm
Wat is een borstvergrotingsoperatie

Een operatie om de borsten te vergroten staat bekend als borstvergroting, ook wel bekend als augmentatie mammoplastiek. Onder het borstweefsel of de borstspieren worden borstimplantaten ingebracht.

Sommige vrouwen gebruiken borstvergroting als techniek om het vertrouwen te vergroten. Anderen nemen het op in borstreconstructie om verschillende problemen te behandelen.

Waarom is het gedaan?

Een borstvergroting krijgen kan voordelig zijn als:

  • Als je je uiterlijk wilt verbeteren omdat je denkt dat je borsten klein zijn of omdat de ene kleiner is dan de andere, moet je misschien je garderobe of het type beha dat je draagt aanpassen.
  • Breng wijzigingen aan voor een afname van de borstomvang na de zwangerschap of een aanzienlijk gewichtsverlies.
  • Borstchirurgie gebruiken voor een andere aandoening, ongelijke borsten egaliseren.
  • Boost je zelfvertrouwen

Praat met uw plastisch chirurg over uw doelstellingen, zodat u realistisch kunt zijn over wat een borstvergroting voor u kan bereiken.

Hoe bereid je je voor ?

Een plastisch chirurg en u zullen uw opties bespreken met betrekking tot de grootte, het gevoel en het uiterlijk van uw borsten. De chirurg zal de vele soorten implantaten doornemen, zoals zoutoplossing en siliconen, glad of getextureerd, druppelvormig of bolvormig, en glad of getextureerd met textuur.

Overweeg deze factoren voordat u ervoor kiest om geopereerd te worden:

  • Ondanks een borstvergroting blijven uw borsten hangen. Uw plastisch chirurg kan naast een borstvergroting ook een borstlift voorstellen om slappe borsten te corrigeren.
  • Het is onduidelijk hoe lang borstimplantaten meegaan. Een gemiddeld implantaat gaat ongeveer 10 jaar mee. Het scheuren van een implantaat is mogelijk. Bovendien kan het uiterlijk van uw borsten veranderen naarmate u ouder wordt, bijvoorbeeld door gewichtstoename of -verlies. Meer chirurgie is waarschijnlijk de oplossing voor deze problemen.
  • Mammogrammen kunnen uitdagender zijn. Als u borstimplantaten heeft, heeft u naast uw reguliere mammogrammen meer gespecialiseerde foto’s nodig.
  • Borstimplantaten kunnen het moeilijker maken om borstvoeding te geven. Sommige vrouwen kunnen zelfs na borstvergroting effectief borstvoeding geven. Maar voor andere mensen kan borstvoeding een uitdaging zijn.

Het is mogelijk dat u vóór uw operatie een baseline-mammogram nodig heeft. Voor de operatie kan uw arts ook bepaalde medicijnen aanpassen. Het is bijvoorbeeld absoluut noodzakelijk om weg te blijven van aspirine en andere medicijnen die bloedingen kunnen verergeren. Als u rookt, kan uw chirurg voorstellen om vier tot zes weken voor en na de ingreep te stoppen.

Wat te anticiperen

Een chirurgisch centrum of een poliklinische ziekenhuisomgeving kunnen beide worden gebruikt voor procedures voor borstvergroting. Waarschijnlijk ga je die dag naar huis. Zelden is een ziekenhuisverblijf nodig na de operatie.

Het gebied rond uw borsten kan af en toe verdoofd zijn terwijl u wakker bent tijdens borstvergrotingsbehandelingen met plaatselijke verdoving . Borstvergroting wordt echter meestal uitgevoerd terwijl u slaapt onder algehele narcose . Uw plastisch chirurg bespreekt met u de mogelijkheden voor verdoving .

De werkwijze volgen

Enkele weken na de operatie kan er wat zwelling en pijn zijn. Bovendien is mogelijk een bloeding. Na verloop van tijd na de operatie zouden littekens lichter moeten worden, maar niet helemaal.

Terwijl u herstelt, kan het gebruik van een compressieverband of sportbeha helpen om de borstimplantaten verder te ondersteunen en te positioneren. Bovendien kan uw chirurg u aanraden om pijnstillers te nemen.

Resultaten

Na een borstvergroting kunnen de grootte en vorm van uw borsten veranderen. Als gevolg van de procedure kan uw zelfvertrouwen en perceptie van uw lichaam verbeteren. Maar wees redelijk en verwacht geen perfectie.