Laserontharing: 8 dingen die u moet weten voordat u de behandeling krijgt

Door kliniek_adm
8 dingen die u moet weten over laserontharing vóór de behandeling

Een van de meest effectieve en meest gebruikte methoden om ongewenst haar van het gezicht en lichaam te verwijderen, is laserontharing. Tijdens de techniek wordt licht van een bepaalde golflengte gebruikt dat op een respectabele diepte op melanine (het pigment dat je haar zijn natuurlijke kleur geeft ) is gericht.

Volgens studies is laserontharing beproefd en getest door mensen over de hele wereld die beweren een permanente afname van de groei van ongewenst haar te hebben opgemerkt.

We hebben een aantal cruciale aspecten voor je op een rij gezet om over na te denken om een positieve ervaring met laserontharing te garanderen.

Het gebied scheren

Volgens experts moet het te behandelen gebied 24 uur voor de laserontharing worden geschoren. Hierdoor wordt voorkomen dat brandwonden worden veroorzaakt doordat het haar de energie van de laser absorbeert. Bovendien mag er geen vochtinbrengende crème, zonnebrandcrème, deodorant of make-up op het te behandelen gebied zitten.

Bepaalde delen van het lichaam profiteren van snellere laserontharing

Ook al kun je overal met haar ontharen, op sommige plekken van je lichaam heb je sneller resultaat. Onderbenen, de bikinilijn, oksels en het gezicht zijn de meest behandelde plaatsen.

Reken niet op onmiddellijk resultaat

Het wordt aangeraden om een paar keer naar de dermatoloog te gaan voordat u een laser ontharingsprocedure krijgt. Experts schatten dat er acht sessies nodig zijn om 90% van het haar op een bepaalde plek te verwijderen. Afhankelijk van het te behandelen gebied kan een ander aantal sessies nodig zijn.

Onderzoek uw recepten

U moet uw deskundige op de hoogte stellen van alle orale en lokale medicijnen die u gebruikt wanneer u hem ontmoet. Dit is zodat de behandeling effectiever kan worden toegediend zonder tussenkomst van bepaalde medicijnen. Anderen kunnen uw huid kwetsbaarder maken en vatbaarder maken voor brandwonden en blaren.

Een behandeling met haarlasers is niet voor iedereen geschikt

De ideale kandidaten voor de therapie, volgens de technici, zijn degenen met dik, donker haar en een lichte huidskleur. Als de gebruikte laser echter de juiste golflengte heeft, kan de behandeling effectief zijn. Lichtere haartinten hebben het nadeel dat ze onvoldoende pigment hebben om de laserenergie te absorberen, waardoor de follikel intact blijft.

Gezien haargroei

Een laserontharingsprocedure kan niet elk haartje uitroeien. Mensen zijn dieren, dus zelfs op delen van het lichaam die zijn behandeld, zal het haar waarschijnlijk teruggroeien. Het kan zijn dat u in de loop van de tijd aanvullende behandelingen nodig heeft, aangezien hormonale schommelingen ook extra haargroei stimuleren.

Voorbereidingen treffen voor de sessie

Zorg ervoor dat de te behandelen huid twee weken voorafgaand aan de laserontharingsprocedure niet wordt blootgesteld aan de zon. Dit komt door de mogelijkheid dat extreme pijn en blaren kunnen ontstaan na blootstelling aan de zon. Zelfbruiners en zonnebanken moeten worden vermeden, omdat deze huidverkleuring kunnen veroorzaken.

Nadat u uw huiswerk heeft gemaakt en het eerste consult heeft gepland, laat u de expert weten hoe uw lichaam zich momenteel voelt. Artsen zullen de procedure bijvoorbeeld niet toedienen terwijl u menstrueert, omdat het lichaam op dit moment bijzonder gevoelig kan zijn voor ongemak. Verschillende experts raden af om cafeïne te consumeren voorafgaand aan uw vergadering. Om huiduitslag veroorzaakt door wrijving van kleding te voorkomen, draag of breng losse kleding mee op de dag van uw behandeling.