Hoe weet u of een haartransplantatie succesvol is of niet?

Door Kliniekvergelijker

De gezondheid van het getransplanteerde haar van de donor naar de ontvanger is cruciaal voor het succes van de procedure. De resultaten verschijnen vaak zes tot negen maanden na de haartransplantatie. Bij sommige patiënten duurt het langer dan bij andere om effecten te zien, mogelijk 12 maanden. Patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat het normaal is dat pas getransplanteerd haar twee tot acht weken na de operatie uitvalt. Een baard is de beste haartransplantatie, de kandidaat. Zo niet, dan wordt het haar uit andere lichaamsdelen gehaald, zoals de arm, oksels, schaamstreek, dij en benen. Mannen hebben doorgaans stabiele haarpatronen, terwijl vrouwen doorgaans onstabiele haarpatronen hebben. Er zijn veel opties beschikbaar bij het zoeken naar de beste ziekenhuizen of klinieken voor cosmetische ingrepen. Door Clinic Comparer te gebruiken, kan men de juiste medische faciliteit kiezen.

De belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden voor een succesvolle haartransplantatie zijn een kliniek van hoge kwaliteit, het type procedure dat wordt gekozen op basis van de mate van haaruitval, en last but not least, de gehele procedure wordt nauwgezet uitgevoerd, afhankelijk van de chirurg. Het succespercentage hangt ook af van de stappen die we nemen om het advies van de arts op het gebied van veiligheidsmaatregelen op te volgen. De factoren die van invloed zijn op het succes van een haartransplantatie worden hieronder opgesomd.

  • Stilstand is crucial

Het is belangrijk het advies van de patiënt op te volgen om gedurende 24 uur na de operatie geen zware lichamelijke activiteiten te ondernemen. Acht weken na de operatie kan de patiënt zijn gewone routine hervatten. Het is slechts een tijdelijke fase die leidt tot een langdurige, permanente oplossing, en het is volkomen normaal dat de persoon zich bezorgd voelt over de resultaten. Na de haartransplantatie duurt het iets langer om het nodige zelfvertrouwen terug te krijgen om de normale activiteiten te hervatten.

  • Afzien van rigoureuze activiteiten

Het herstel van een haartransplantatie hangt af van wat er gebeurt in de eerste 72 uur na de operatie. Gedurende ongeveer twee weken na de haartransplantatie raden de meeste artsen af om te sporten en andere krachtige activiteiten te ondernemen (zoals buigen, joggen en sit-ups), omdat ze de bloedstroom naar de hoofdhuid verhogen, wat slecht is voor pas getransplanteerd haar. Vermijd in deze periode lichamelijke activiteiten die de bloeddruk op de hoofdhuid verhogen en zweten veroorzaken. Yoga en andere low-impact trainingen zijn een alternatief. Elke vorm van krachttraining, bodybuilding of cardio moet drie tot zeven dagen voor de operatie worden vermeden.

  • Sla de haarwas over

Om de hoofdhuid voldoende tijd te geven om te herstellen, mag u de eerste 72 uur na de operatie niet baden. U kunt het haar na die tijd het beste voorzichtig wassen met een milde shampoo. Doe gewoon een paar druppels shampoo in een kopje, voeg wat water toe en schud krachtig om een schuim te creëren. Breng het schuim aan op de hoofdhuid en spoel daarna voorzichtig uit met schoon water. Vermijd een douche terwijl de spray aanstaat.

  • Niet drinken of roken.

Alcoholgebruik vóór de genezingsfase kan de bloedtoevoer naar de chirurgisch geïmplanteerde haartransplantaten verminderen. In wezen leidt het eenmaal tot een desastreuze afloop. Op voorschrift van de chirurg moet nicotine (roken) gedurende enkele dagen voor en na de ingreep geheel worden vermeden.

Elk haartransplantaat dat is geïmplanteerd heeft zuurstof en de voedingsstoffen die het draagt nodig. Door de nicotine kunnen de haartransplantaten niet alle benodigde voedingsstoffen krijgen. Roken kan een gezonde haargroei van transplantaten verhinderen.

Om het succes van de haartransplantatie operatie te garanderen, moet de grootst mogelijke zorg worden besteed voor en na de procedure.
Hoe bepaal je of een haartransplantatie geslaagd is of niet