Borstlift vs borstvergroting vs borstimplantaten – wat is het verschil?

Door kliniek_adm
De American Society of Plastic Surgeons heeft onlangs opgemerkt dat meer vrouwen dan ooit tevoren kiezen voor een of andere borstvergrotingsprocedure. Traditioneel denken vrouwen aan het krijgen van implantaten als de enige manier om het uiterlijk van hun borsten te verbeteren, maar dit is eigenlijk niet het geval. Het is zelfs zo dat borstliftoperaties de implantaatoperaties met 2 tegen 1 overtreffen. U hebt wellicht gezien dat termen als borstlift, borstvergroting en borstimplantaten door elkaar worden gebruikt. Om deze procedures te verduidelijken, zal in deze blog worden uitgelegd wat de verschillen zijn en wie het meeste baat kan hebben bij elke procedure.

Borstvergroting

Wat is een borstvergroting? Borstvergroting en borstimplantaatchirurgie zijn twee namen voor wat in wezen dezelfde ingreep is. Bij deze cosmetische ingrepen worden siliconen- of zoutwaterimplantaten in de borst geplaatst om de grootte, de vorm en het volume te verbeteren. Onder de noemer borstvergroting kan ook vettransfer worden vermeld, maar deze optie komt minder vaak voor. Voor wie is het bedoeld? Alle borstimplantaten zijn goedgekeurd door de FDA voor gezonde patiënten die voldoen aan de minimumleeftijdsvereisten. Gezonde patiënten die minstens 18 jaar oud zijn, kunnen kiezen voor zoutwaterimplantaten, maar ze komen niet in aanmerking voor siliconen tot ze 22 jaar zijn. Borstvergroting is in de eerste plaats bedoeld voor vrouwen die de totale omvang van hun borsten willen vergroten. De ingreep is ook gunstig voor patiënten die volume of vormvergroting wensen. Vrouwen die een zwangerschap of een aanzienlijk gewichtsverlies hebben doorgemaakt, kunnen ook voor deze ingreep kiezen om de verloren volheid te herstellen. Wat is het eindresultaat? Het eindresultaat hangt af van vele factoren, waaronder de grootte, de vorm en het materiaal van de implantaten die u kiest en de vorm van uw lichaam. Het algemene eindresultaat van een borstvergroting zijn echter vollere borsten die symmetrischer en aantrekkelijker zijn. De meeste vrouwen melden dat hun kleding en beha's beter passen, en velen voelen een blijvende toename van hun zelfvertrouwen.

Borstlift

Wat is een borstlift? Bij een borstlift worden helemaal geen implantaten gebruikt. In plaats daarvan manipuleert de chirurg het bestaande borstweefsel om de borst te liften en strakker te maken. Hierdoor krijgen uw borsten een natuurlijkere contour en worden eventuele verzakkingen, afhangende borsten of lichte asymmetrie als gevolg van factoren zoals leeftijd, zwangerschap of ziekte verbeterd. Voor wie is het bedoeld? Borstcorrectie is het meest geschikt voor vrouwen die alleen de natuurlijke jeugdigheid van hun borsten willen herstellen. Omdat deze ingreep geen volume toevoegt, geeft het een zeer natuurlijk uiterlijk en gevoel, wat een mooie optie is voor vrouwen die al een goede hoeveelheid natuurlijk borstweefsel hebben. De borsten zien er gewoon steviger, parmantiger en jeugdiger uit. Wat is het eindresultaat? Het eindresultaat van een borstlift is veel subtieler en natuurlijker dan een implantaatoperatie. U kunt het zien als het terugdraaien van de tijd naar de tijd waarin uw borsten optimaal stevig en parmantig waren. De bovenkant van uw borsten wordt echter niet voller en uw cupmaat wordt niet groter - iets wat alleen met implantaten kan worden bereikt. Kan ik borstimplantaten en een borstlift krijgen? Het wordt steeds populairder voor vrouwen om een borstvergroting te combineren met een borstlift. Vrouwen die kinderen hebben gekregen, hebben vaak het meeste baat bij deze gecombineerde ingreep vanwege de ingrijpende veranderingen die hun lichaam ondergaat tijdens en na de zwangerschap. Het is gebruikelijk dat moeders na de bevalling en het geven van borstvoeding vorm en volume verliezen, waardoor deze vrouwen die hun borsten voller en voller willen maken, uitstekende kandidaten zijn voor een lift plus borstvergroting. Hoe weet ik welke ingreep geschikt is voor mij? Het kan moeilijk zijn om precies te weten welke procedure of combinatie van procedures u zal helpen uw esthetische doelen te bereiken. Een gesprek met een professionele, door de raad van bestuur erkende plastisch chirurg zal u helpen die keuze te maken, een realistisch idee te krijgen van wat kan worden bereikt en een behandeling op maat te maken die specifiek is voor uw unieke lichaam en doelstellingen. Of u nu kiest voor een borstvergroting, een eenvoudige borstlift of een combinatie van beide, u kunt er zeker van zijn dat u op weg bent om er op uw best uit te zien en zich ook zo te voelen.
borstvergroting of borstlift